Gammeluddshemmet
Hem | Bästa möjliga behandling | Här behöver ingen skiljas åt | Alltid hemlagad mat | Lediga tjänster | Kontakta oss

Alltid hemlagad mat

Vi är stolta över möjligheten att servera hemlagad mat av professionella kockar varje dag. Frukost, lunch, middag och mellanmål – alla mål tillagas i vårt eget kök, istället för att fraktas i kantiner från något storkök. Doften sprider sig i huset och stimulerar aptiten.

Tonvikten ligger på husmanskost, som är rejäl och näringsriktig. Våra kockar har god kunskap om mat för äldre. Särskild diet kan naturligtvis också erbjudas.

Till lunch finns det två rätter att välja bland. Varje förmiddag bjuder vi på frukt, fika finns alltid tillgängligt. Vi strävar efter att ge så bra service som möjligt och måltiderna äts gemensamt i våra trivsamma matsalar med utsikt över Lännerstasundet.

Social samvaro ökar trivseln
Att alla ska trivas hos oss är vår målsättning. Då är gemenskap och aktiviteter en viktig byggkloss. Det kan röra sig om kaffestunder i salongen med hembakat bröd likaväl som sällskapsspel eller samtalsstund.

Musikunderhållning av olika slag är uppskattat och står ofta på programmet. Ibland kommer en trubadur. Barn från dagis i närheten besöker oss då och då och glädjer oss med sitt uppträdande.

Rörelsegymnastik erbjuds dagligen. Promenader kring Gammeludden tas när vädret är gynnsamt och när det passar anordnar vi utfl ykter. Närheten till naturen och lättheten att ta sig ut är en stor tillgång.

Kyrkan är integrerad i vår verksamhet. Varannan vecka får vi besök med till exempel sångstund, samtalsstund och fika. Den som inte vill närvara behöver självklart inte deltaga. Våra traditionella högtider tar vi väl vara på.

I juletid ordnas till exempel gemensamt julbord, dit anhöriga med familjer bjuds in. Kräftskiva är en annan begivenhet, liksom påskbuffé och midsommarfirande.

En gång om året brukar vi hyra en sightseeingbåt där vi hoppar på allihop – gäster, nära & kära och personal. Sedan blir det en härlig tur i skärgården!
Gammeluddshemmet | www.gammeluddshemmet.nu | info@gammeluddshemmet.nu